siema

Yaro

słowo karmą wolnością 
obecny w świecie 
co w tym złego 
pierwiastek iskra  
która łączy pokolenia 
  
kilka dat pierwszy maj 86  
siema stary dzień nagi 
odkrył tajemnice 
skąd i dokąd lecą minuty jak jaskółki 
  
widzę statki na niebie  
bez słów nie przejdę przy pośredniaku 
  
siema stary idę na drugą stronę asfaltu

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 23 lutego 2015
anonim