Poeci są pełni emocji, lecz portfel bywa pustawy.
Głowa pełna pomysłów to ręce pełne kłopotów.
Z głową w chmurach dopiero można ciskać pioruny.
Dżdżownice są pożyteczne, szczególnie na haczyku.
Pokątne znajomości dają prostszą drogę.
Kobieta wyzwolona..., to tylko po rozwodzie.
Dobry mąż jest rzadki jak dobra żona.
Kto nie ma nic do ukrycia, może zostać np. świętym.
Politycy obiecują, że zrobią wiele, ale i tak za nasze pieniądze.
Capri - ale wcale nie dydaktyczny ;)
Ata - no cóż...