Na stulecie Leca - fraszki (bez aspiracji)

Druid777sg


Poeci są pełni emocji, lecz portfel bywa pustawy.


Głowa pełna pomysłów to ręce pełne kłopotów.


Z głową w chmurach dopiero można ciskać pioruny.


Dżdżownice są pożyteczne, szczególnie na haczyku.


Pokątne znajomości dają prostszą drogę.



Kobieta wyzwolona..., to tylko po rozwodzie.


Dobry mąż jest rzadki jak dobra żona.



Kto nie ma nic do ukrycia, może zostać np. świętym.


Politycy obiecują, że zrobią wiele, ale i tak za nasze pieniądze.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 4 głosy
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 26 lutego 2015
anonim
  • Druid777sg
    roftt - dzięki,bardzo cenię sobie Twoją opinię

    Ata - no cóż...

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ata
    "Dżdżownice są pożyteczne, szczególnie na haczyku." - jak dla mnie najlepsze

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    świetne.... Pozdro :)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Druid777sg
    AK - "Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim" - wobec tego "dzięki"

    Capri - ale wcale nie dydaktyczny ;)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • kopia cesarza  internetu
    pouczający...

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Aforyzmy zawsze są wartościowe i poprawiają humor. Szczególnie mnie rozbawił drugi i trzeci. Trzeci nawet sobie zapamiętam. Z Leca bardzo lubię "Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim".

    · Zgłoś · 9 lat temu