Literatura

bezdech senny (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

ech gdyby można było jeszcze

wrócić do ciszy nad potokiem

kiedy zostałem twoim wieszczem

a ty mym szkiełkiem no i okiem

 

pomazać życie lekką ręką

w kolory jasnopastelowe

wierzyć że chmury same pękną

byśmy się mogli w siebie schować

 

gdzie zacznę twoje zmysły pieścić

zapachem trawy smakiem malin

siedząc na pieńku po czereśni

będziemy na coś nie czekali

 

ty jak madonna niepobożna

w milionach rozświetlonych okien

tylko czy jeszcze wrócić można

do tamtej ciszy nad potokiem

 


dobry 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 28 lutego 2015, 10:07
"kiedy zostałem twoim wieszczem
a ty mym szkiełkiem no i okiem
ech gdyby można było jeszcze
wrócić do ciszy nad potokiem"

tak bym to

"jasnopastelowe"
"siebie schować"...............................eee?
Ata
Ata 28 lutego 2015, 19:12
też rzuciło mi się w oczy uchybienie w drugiej strofie /z rymem, a właściwie bez/, ale poza tym lubię taką poezję.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 marca 2015, 12:01
rym jest tylko nieco odległy ale ok
anastazja
anastazja 1 marca 2015, 16:55
Pierwsza najbardziej. Piszesz o, ...ciszy nad potokiem. Jest taka cisz w moich Bieszczadach.
Pozdrawiam.
Bogusław Uściński 1 marca 2015, 19:26
Kolejna perełka. Anastazja, myślę że nie chodzi o samą cisze nad potokiem tylko o muzę dla wieszcza
przysłano: 28 lutego 2015 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca