Jeśli nie wiesz kto będzie panował,
wstrzymaj się z opinią.
Jeśli nie masz siły w ramionach,
spokój jest siłą twojego ducha.
Gdy tygrys pożera koźlę, nie ma dlań ratunku.
Męstwo króla ukazuje się po wygranej bitwie, po przegranej mówi się o lekkomyślności.
Sokół lata wysoko ale jada nisko.
Nawet najszybszym rydwanem nie uciekniesz przed wstydem.
Asyria pożerała sąsiadów, kto pożarł Asyrię?
Kulturalny rżnie w pidżamie.
Panie Kubo - błyskotliwa wypowiedź, ale mnie nie interesują pana ulubione...