Z przysłów staroperskich (stylizacja)

Druid777sg

Jeśli nie wiesz kto będzie panował,
wstrzymaj się z opinią.



Jeśli nie masz siły w ramionach,
spokój jest siłą twojego ducha.


Gdy tygrys pożera koźlę, nie ma dlań ratunku.


Męstwo króla ukazuje się  po wygranej bitwie, po przegranej mówi się o lekkomyślności.


Sokół lata wysoko ale jada nisko.


Nawet najszybszym rydwanem nie uciekniesz przed wstydem.


Asyria pożerała sąsiadów, kto pożarł Asyrię?

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 28 lutego 2015
anonim
  • Druid777sg
    roftt - dzięki

    Panie Kubo - błyskotliwa wypowiedź, ale mnie nie interesują pana ulubione...

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    Moje ulubione staroperskie (naturalnie, jak te, stylizowane) przysłowie:
    Kulturalny rżnie w pidżamie.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Super maksymy... Pozdro :)

    · Zgłoś · 9 lat temu