Literatura

Sam do siebie (wiersz)

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

Start

 

Tak się zaczyna początek od słowa potem jest już tylko gęsto
gdzie nie gdzie słychać bicie serca a kto wie co jeszcze można
znaleźć w kołdrze kiedy sen przychodzi za późno pod dłonią
wyrasta świat równoległy a może nowe słońce pokazuje główkę
weź mnie stąd zabierz póki mam jeszcze coś do opchnięcia pomysł
na koniec świata wiersz bez którego nie jestem sobą kochaj
mnie jak siebie bez względu na zachmurzenia pomnij niemy
mruku tu są ludzie z wiarą chodzą testują oczami przewracają co
będzie jeśli się nie polubicie kto komu pierwszy sprzeda kopa
i tak dalej

 

Już jesteśmy w środku wiosłuj czekoladko wiosłuj zbieraj ordery
zanucę ci w ucho hymny marsze pokochasz mnie zobaczysz czas
odwraca się na pięcie i uderza w klawisze po trochę na gałęzi
robi się ciasno a i tak dłonie toną w liściach szkoda że to nie siano

 

Biegnę wszystkimi nogami oczy zaczynają rozumieć co tracą uszy
warstwa muzyczna się nie liczy jestem więc czytam brawa dla okularów
zostaliśmy zauważeni legendy wysyłamy pocztą nie kupujemy bajek
trzeba się cenić w pokoju bez klamek kto wie co będzie jutro
Matka Ziemia nie ma młodych a szklanka wody na starość sama się
nie poda

 

Kubek z kawą szczęśliwa twarz to wszystko dzieje się na latającym dywanie
kapitanie wiatr istnieje prawda nie porywa ale jednak coś skapnie
do płuc inaczej nie płynęlibyśmy teraz po niebie a kto podniesie kopary
ptakom cicho już cicho spójrz

 

depcze po nas deszcz.

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 lutego 2015 (historia)

Inne teksty autora

Normalność
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Muchy
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Dzień dobry
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Poezja
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Schizofrenia
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Nauczyciel Tańca v 2.0
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Pociąg
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca