***

doge

nie ma boga poezji
ja i ty
jak balon
a świat? galaktyka?
wiemy o tym

 

więc zabierzmy

kredki dzieciom
i oddajmy je dorosłym

 

niech pawią się
myjąc świat tęczą
i śmiejąc się
łzami radości

 

 

 

doge
doge
Wiersz · 7 marca 2015
anonim