Literatura

List do przyjaciela (wiersz)

Młoda;*

Siema Dawid, piszę do Ciebie dzisiaj
wiem, nie jestem Ciebie warta, nie chcę truć Ci więcej życia.

Nie wytrzymam dłużej patrząc się na Ciebie,

siedąc za Tobą i nie móc porozmawiać.

To się nazywa przyjaźń? Nie wiem, nie jestem pewna,

przepraszam nie potrafię wyrzucić Cię z mojego serca.

Chciałabym z Tobą spędzić chociaż pięć minutek,

chociaż chwilkę, chociaż sekundę.

Gdy na Ciebie patrzę, czuję kłucie w sercu,

setki igieł wbijanych za każdym razem.

Pogłębiają się blizny, dłużej tak nie chcę żyć,

odejdź albo porozmawiaj, wybolr Tobie pozostawiam.

Twój świat, Twoje kredki, masz tu kartkę

i namaluj sobie go jak chcesz.

Namalowałam swój świat, tam jest pustka.

Po środku niej jesteś Ty.

To Ty nadajesz sens

mojemu bezsensowemu życiu.

Nie jestem w Tobie zabujana,

chcę odzyskać przyjaciela.

Mam chęć odbudowania dawnych relacji.

Mam nasze zdjęcia i pamietam wycieczki, i przyroda, klasy IV - VI,

pierwsza ławka najlepsza, rozmowy i to wszystko,

teraz już nic nas nie łączy...


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 12 marca 2015, 18:23
Mam radę: załóż sobie bloga i pisz tam o tym co Cie boli. Szlifuj formę i nie używaj kolokwializmów i nowomowy.
Jak Ci nie przejdzie to coś z tego będzie, ale na razie pisz nie dla publikacji a dla wprawy. Torturuj swoje teksty, żeby nie torturować czytelnika
Pozdrawiam
Mithril
Mithril 13 marca 2015, 17:15
"siedąc"
"wybolr"
"bezsensowemu"
"pamietam"
przysłano: 12 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

XXX
Młoda;*
Jestem
Młoda;*

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca