odloty

Mimi

kaśka trafiła do nas

bez jednego buta

o 3 nad ranem

w niedziele

rozczochrana córka lekarki i architekta

miałyśmy po 16 lat

nie pamiętała jak się nazywa

i że musi pić czasami bo się odwodni

ktoś niewidzialny stał koło jej łóżka

chyba był straszny na twarzy

nosił czarny płaszcz

i chciał ją bić

 gdyby nie kraty w oknach wyskoczyłaby  w drugą noc

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimi
Mimi
Wiersz · 12 marca 2015
anonim
  • Mithril
    "o 3 nad ranem" = "o trzeciej nad ranem"

    "miałyśmy po 16 lat" = "miałyśmy po szesnaście lat"

    cyfr używa się w statystykach i jeżeli nie występują, jako nazwa np. "4F",
    to należy ocyfrowanie pisać słownie

    "w niedziele" ..................rozumiem, że we wszystkie

    · Zgłoś · 9 lat
  • Markus
    prawdziwy , ciekawy

    · Zgłoś · 9 lat