WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI
(ur.1959)
z cyklu „Zapach wiatru”
* * *
czas tak bardzo
wieje chłodem
a ciebie tu nie ma
słowa wielkie
rwą się wśród wiatru
i śniegu
tylko jazgot aut
i brzęk pieniędzy
w sklepach
gdy wychodzę
do tego świata
ustrojonego w galerie i blokowiska ...