globalizacja

Jacek JacoM Michalski

prorocy czarni lodem

kują obraz boga

płachtami nadziei

niepomni że w kole

nie ma początku

 

jakkolwiek gdziekolwiek

za długimi krokami

szukają krzyża w półksiężycu

gdy mani wariackim terkotem

jak surmy bojowe

zachęca do pojednania

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 marca 2015
anonim
  • Ata
    "niepomni że w kole
    nie ma początku" - tylko to dla mnie.

    · Zgłoś · 9 lat