Dziś, gdy rządzą celebryci
szczera miłość w deficycie
każdy gest i każde słowo
celebrować trzeba no bo
gawiedź znajdzie w obiektywie
media mieć będą malinę.
W tabloidach pójdzie fama,
która gwiazda wpadkę miała
jak zapewnić sobie rozgłos
i ustawić się na fali
rzucić w wir wielkiego świata
po mnie choćby pozmiatali.
Rzut na taśmę wykonałam
wdzięki znowu pokazałam
paparatzzi są przy oknie
wywiad znowu będzie o mnie
jak rozumem to ogarnąć,
gdzie prawdziwe są wartości.
Sensacyjek znów się dowiesz
pan prezydent się zapomniał
pani premier wzięła rewanż
pan profesor skomentował
biskup grzmiał i denuncjował
zwykły Polak – zwymiotował.
Dzisiaj rano Słońce wstało
ciepły wietrzyk mnie otrzeźwił
wiesz kochanie powiem szczerze
dzieła ludzkie przygnębiają
gdzieś w mym sercu jest pragnienie
poznać prawdę – jakie nasze przeznaczenie.