***gdybyś***

PewnaNieznajoma

Gdybyś wiedział

że to ty jesteś

w tych wierszach

 

że to ciebie tak

kocham

nienawidzę

wyklinam

 

że nawet lubą twoją 

w nich ujęłam 

przecież spotkałam cię

już jej nawet

przy tobie nie ma 

a jest u mnie w wierszach

 

że to tobie 

trochę tej

nieśmiertelności

zawsze niedoszłej 

oddaje 

 

Czy wiesz?

że tu jesteś?

 

a ty?

której nawet nie znam

na oczy nie widziałam 

a śmiesz mnie 

nie znać 

 

Rozmawiam

tu z tobą

mszczę się

godzę

a potem udaję

że zapominam 

 

PewnaNieznajoma
PewnaNieznajoma
Wiersz · 18 marca 2015
anonim
  • Ata
    "jesteś, ciebie, tobie, tobą, twoją..." - za dużo. Tekst dla tej osoby, z pewnością nie do wystawiania na forum publiczne.

    · Zgłoś · 9 lat