przeznaczenie

Yaro

Bóg powiedział spotkasz ją 


spotkałem kobietę
przed wiekiem 
śniłem o tobie 
jeszcze nie byłem człowiekiem 


błękit oczu prowadził źrenice 


błądziłem wśród gwiazd 
błądziłem w przestrzeni 


droga mleczna

 wiodła sen pod powiekami

 
 włosy warkocz komety 
splątane z moimi włosami 
rozczesywałem palcami

 

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 21 marca 2015
anonim