ZIELENIĄ PACHNIE JUŻ WOKOŁO
PĄKI NA DRZEWACH DOJRZEWAJĄ
KWIATY KOLOREM PRZYCIĄGAJĄ
WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW OD NOWA
WIOSNA NAM W GŁOWACH TEŻ PRZEWRACA
TĘSKNOTA ZA OJCZYSTYM KRAJEM
ZIELENIĄ LASÓW ŁANAMI ZBÓŻ
UROKLIWYMI MAZURAMI
I W SERCU RODZI SIĘ NADZIEJA
NA POWRÓT DO RODZINNYCH STRON
I ONA ŻYCIU SENS NADAJE
REALNY OBRAZ
POLSKI DOM
"WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW ODNOWA"
POZDRAWIAM
Nie pisze się: znów od nowa, tylko albo znów albo od nowa. "Od dzielnie". Ale Ty ubierasz słowa w łachy, czy tak? A może tak z patriotycznego szacunku do języka ojczystego zaczęłabyś sprawdzać pisownię przed wysłaniem?