WIOSNA

Sylwia Aszendorf

 

 

ZIELENIĄ PACHNIE JUŻ WOKOŁO
PĄKI NA DRZEWACH DOJRZEWAJĄ
KWIATY KOLOREM PRZYCIĄGAJĄ
WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW OD NOWA

WIOSNA NAM W GŁOWACH TEŻ PRZEWRACA
TĘSKNOTA ZA OJCZYSTYM KRAJEM
ZIELENIĄ LASÓW ŁANAMI ZBÓŻ
UROKLIWYMI MAZURAMI

I W SERCU RODZI SIĘ NADZIEJA
NA POWRÓT DO RODZINNYCH STRON
I ONA ŻYCIU SENS NADAJE
REALNY OBRAZ

POLSKI DOM

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 24 marca 2015
anonim
  • Sylwia Aszendorf
    POTRAFIĘ PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU...DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ...POPRAWIŁAM

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Sylwia Aszendorf
    JEST JESZCZE TAKIE SOWO W JĘZYKU POLSKIM JAK ODNOWA...NP ODNOWA KOMÓREK ...ODNOWA STAREGO...ODNOWA TOKU MYŚLENIA...ECC

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    To akurat jest proste.
    Nie pisze się: znów od nowa, tylko albo znów albo od nowa. "Od dzielnie". Ale Ty ubierasz słowa w łachy, czy tak? A może tak z patriotycznego szacunku do języka ojczystego zaczęłabyś sprawdzać pisownię przed wysłaniem?

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Sylwia Aszendorf
    MITHRIL CZY MÓGŁBYŚ SIĘ WYPOWIEDZIEĆ BARDZIEJ KONKRETNIE
    POZDRAWIAM

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...taaaaa

    "WSZYSTKO SIĘ RODZI ZNÓW ODNOWA"

    · Zgłoś · 9 lat temu