wystarczy wszystko
(a można a nawet
niektórzy muszą
całe swoje życie)
przykryć garniturem
albo białym kitlem
i to już jest to
czemu się nie odmawia
(a co dopiero żeby się
temu w pas nie kłaniać)
dając z siebie wszystko -
przecież tym którzy i tak
jak cytrynę do herbaty
nawet kanarka wycisną