Niedobrze chyba,
kiedy coś, komuś
przychodzi zbyt łatwo i już.
A wiem to po sobie,
chociaż nie wiem,
czy ja jestem przykładnym
przypadkiem,
jeśli w ogóle jestem
kimś wiarygodnym.
Ale pewnie jestem
wiarygodny i to nawet
tym bardziej,
że wiarygodnością,
gdzie jak gdzie,
ale wobec kogoś
można sobie
(niczym poczciwością)
tylko zaszkodzić.