Niedobrze że dobrze

abojawiem

Niedobrze chyba,

kiedy coś, komuś

przychodzi zbyt łatwo i już.

A wiem to po sobie,

chociaż nie wiem,

czy ja jestem przykładnym

przypadkiem,

jeśli w ogóle jestem

kimś wiarygodnym.

 

Ale pewnie jestem

wiarygodny i to nawet

tym bardziej,

że wiarygodnością,

gdzie jak gdzie,

ale wobec kogoś

można sobie

(niczym poczciwością)

tylko zaszkodzić.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 26 marca 2015