jakie czasy taki smak

Jacek JacoM Michalski

królowie życia zza biurka

z żyletkami w ustach

tną wszystkich poniżej

dla tych ponad zostawiając

trochę mało higienicznie

miękkość języka

odnosząc się do słów poety

to nawet nie sprawa smaku

tylko malutki absmaczek 

a kapitel ciała niezagrożony

i tak zostanie na tłustym karku

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 30 marca 2015
anonim
  • Jacek JacoM Michalski
    królowie życia zza biurka
    żyletkami w ustach
    tną wszystkich poniżej
    dla tych ponad zostawiając
    niehigieniczną miękkość języka

    odnosząc się do słów poety
    to nawet nie sprawa smaku
    tylko malutki absmaczek
    a kapitel ciała niezagrożony
    i tak zostanie na tłustym karku
    ??

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    uczył Marcin Marcina

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    a gdyby(?):

    "królowie życia zza biurka

    z żyletkami w ustach tną wszystkich poniżej
    dla tych ponad zostawi(ą) (...) mało higieniczn"e"
    miękkoś(ci) języka odnosząc się do słów poety

    to nawet nie sprawa smaku tylko malutki
    absmaczek a kapitel ciała niezagrożony
    i tak zostanie na tłustym

    karku"

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Czego się żalisz przecież masz to w...

    Jaki poeta taki smak powiedziałbym raczej.
    Nie łudzisz się, że ten kolejny słowny bohomaz może w kimkolwiek wzbudzić coś oprócz współczucia i niesmaku?

    · Zgłoś · 9 lat temu