Umieram

Sylvek Ed Derech

Umieram nie cieleśnie

Dla ciebie i dla siebie

Z poczuciem winy

Wewnątrz umieram

Jak bez wnętrza

Nienagannie

Z sercem jak bez serca

Mniej lub bardziej

Przytomnie

Ekstatycznie

Najdosłowniej

 

Każdą cząstką ciała

I każdą cząstką duszy

Umieram

Potwornie poharatany

Okaleczony i popękany

Z przekleństwem

I błogosławieństwem

Na sercu

Bez reszty

Do szpiku kości

W całej rozciągłości

Niepowtarzalnie

 

Módl się za mnie

 

Sylvek Ed Derech

Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech
Wiersz · 31 marca 2015
anonim
  • Aneta
    Wewnątrz umieram
    Jak bez wnętrza
    Nienagannie
    Z sercem jak bez serca
    Mniej lub bardziej
    Przytomnie
    Ekstatycznie
    Najdosłowniej.....

    · Zgłoś · 8 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Szanona
    Niesamowite dla mnie jest to, że pierwszy raz czytałam ten wiersz kilka lat temu, a co jakiś czas czuję potrzebę odnalezienia go i przeczytania raz jeszcze...

    · Zgłoś · 5 lat