czuć zapach lizolu od niego
mam ból głowy i nudności
na sali leżakują z fazą terminalną
odwleczonym wykonaniem wyroku
na kilka tygodni
jestem jak drzewo
które nim zakwitło uschło
został tylko niedowład kończyn
zaburzenie wzroku i słuchu
organizm wspiera glejaka mózgu
źli ludzie mówią
że to kara boża za grzechy rodziców
na dziecku
jeszcze niedawno temu
był malutki jak ziarenko grochu
nim się rozrósł
mam z nosa krwotok
i najprawdopodobniej przed sobą
kilka miesięcy
w miarę znośnego życia
Asylum
abc
abc
Wiersz
·
31 marca 2015
że to kara boża za grzechy rodziców"
"kilka miesięcy
w miarę znośnego życia"
........................................... mówi: dobre i cokolwiek
z pewnością dobre cokolwiek, zwłaszcza dla dziecka, w takich sytuacjach czas ma trochę inny wymiar, intensywniejsze wydaje się życie.