Asylum

abc

czuć zapach lizolu od niego
mam ból głowy i nudności
na sali leżakują z fazą terminalną
odwleczonym wykonaniem wyroku
na kilka tygodni

jestem jak drzewo
które nim zakwitło uschło
został tylko niedowład kończyn
zaburzenie wzroku i słuchu
organizm wspiera glejaka mózgu
źli ludzie mówią
że to kara boża za grzechy rodziców
na dziecku

jeszcze niedawno temu
był malutki jak ziarenko grochu
nim się rozrósł
mam z nosa krwotok
i najprawdopodobniej przed sobą
kilka miesięcy
w miarę znośnego życia

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 7 głosów
abc
abc
Wiersz · 31 marca 2015
anonim
  • Mithril
    ...to prawda!

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • abc
    powierzchowność ludzka raczej nie ma jakiegoś konkretnego ubranka, barw, itd. mimo że lubi się stroić w czystość, świętość, lub oburzenie.

    z pewnością dobre cokolwiek, zwłaszcza dla dziecka, w takich sytuacjach czas ma trochę inny wymiar, intensywniejsze wydaje się życie.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    "źli ludzie mówią.................................... w sutannach
    że to kara boża za grzechy rodziców"

    "kilka miesięcy
    w miarę znośnego życia"
    ........................................... mówi: dobre i cokolwiek

    · Zgłoś · 9 lat temu