Rekolekcje człowieka poczciwego

Druid777sg

Siedzi sobie człowiek na zydelku
Zdobi pisanki
Zerka na monitor - tam świat kolorowy
W sieci umysłów

Zielony szlaczek łowicki
Chrystus chodził po lodzie nie wodzie

Czerwony kwiatuszek wiosenny
Galaktyka jakaś była rozwinięta już miliard lat po Wielkim Wybuchu

Wydrapuje listki ostrym drapakiem
Znaleziono skamielinę zwierza - w ewolucji - pomiędzy gadem a ptakiem

Człowiek zaśpiewa jednak Alleluja
Bo przecież nie o to chodzi

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 4 kwietnia 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    To czyli, że co?
    Dobrze to czy źle?

    · Zgłoś · 9 lat
  • Markus
    Mnóstwo narozpoczynanych myśli ale niedokończonych? Jeśli dobrze wyczuwam to jest to jakaś polemika z dwoma poglądami ewolucjonizmu i kreacjonizmu ale nie jestem pewien? A może coś mniej ambitnego, ogólnie średni

    · Zgłoś · 9 lat