Na fotografii

Bosmanka

Na starej fotografii uśmiechnięta dziewczynka z warkoczami

siedzi przed synagogą przy dziadku z pejsami.

Piękny to obrazek i taki radosny lecz przyszli Niemcy

i dziewczynka nie dożyła czternastej wiosny.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Bosmanka
Bosmanka
Wiersz · 6 kwietnia 2015
anonim
  • Mi Lo
    dobra rybka, zaczyn, szkic
    kiepska czcionka i rytmika

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Przecież to naziści a nie Niemcy

    · Zgłoś · 9 lat temu