słyszałem szmer ludzkiej obecności
za ścianą w oddechu niewidocznych uśmiechów
kiełkujących splecionymi dłońmi
niepostrzeżenie
pierwsza cierniowa druga obojętna
trzecia radosna
rozsypane na drodze
ekstremum egzystencji i czas
bez pośpiechu