Ulotność

Sylwia

Mów do mnie szeptem...
...jesteś zbyt daleko, bym mogła Cię usłyszeć...

Zbyt długo uciekam od złych myśli
Zbyt mocno bronię się przed ukojeniem
Chcę ukryć prawdę

Coś bierze mnie w ramiona, tuli
wywlekam całą swą słabość
daję ją światu i czekam....

Coś odpycha mnie od siebie, milczy
zamykam całą swą wolę nieistnienia
Chcę wszystko zebrać, już nie mam czasu
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 10 głosów
Sylwia
Sylwia
Wiersz · 25 września 2001
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    kozek
    bierze mnie... dlaczego

    · Zgłoś · 17 lat temu