"POWRÓT TATY"

Halina Bilenki

od kiedy ciebie wypatruję

chowasz się skrzętnie w namiętnej agonii

tak jakbyś najadł się szaleju

i wstydził trawienia własnego

 

zapewniam ciebie z czystej konieczności

że w konsekwencji jasnych starań

rozterki w lesie szarą mgłą rozwieją

a niebo spełni rozsiane tęsknoty

w komety warkocz zaplecione...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 10 kwietnia 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ir
    "namiętna agonia" mnie powaliła.

    · Zgłoś · 9 lat temu