stadło

Jacek JacoM Michalski

nasze chęci maja kształt dymu

jak pomost od nieba do piekła

jak strumień szczyn między

rozkoszą a banałem

najtrwalsze z uczuć

wkrada się w powroty do domu

zgrane jak talia bezrękiego oszusta

dzieci powierzone kreskówkom

uwikłane w tabletach

zostawiają czas na bycie osobno

tak może wyglądać szczęście

albo cokolwiek innego

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 11 kwietnia 2015
anonim