Rzeczy dawne (Chciałbym nie wiedzieć)

Ish L.

Chciałbym teraz już nic nie wiedzieć
Zgasić światło i wrócić do Raju
Szklane domy już widziałem i
Łzy Miriam

Chciałbym od dziś na zawsze zapomnieć
Jak się siedzi i czyta i szuka
Raz na zawsze porzucić myślenie i
Zwiotczałe pióro

Mam ochotę wrócić do Edenu
Pójdę na piechotę tuż za sekundami
Po drodze zerwę na bukiet
Chwasty – małych pokutników

Ty tam jesteś, gwiazdeczko zaranna
Wiem to i nie wstydzę się wcale, że
Z innych źródeł czerpaliśmy wiedzę o
Znaczeniu rzeczy zgaszonych i
Zapomnianych

Z piersi wystaje mi czyjaś ręka
Prosi o portfel
Oddałbym, gdyby nie fontanny...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 6 głosów
Ish L.
Ish L.
Wiersz · 26 września 2001
anonim