ważny szczegół

Yaro

zatoczone koło nad lasem 
kula obraca czas  
anielskie spojrzenie odlatuje 
zło czai się jasność spala czarne punkty 
ostanie niszczy kamienie 
  
promyk w oku 
na czole ciernie nie bolą 
strużki krwi znaczą zbawienną nić 
po szczeblach na sam dach 
tchu braknie na ziemi 
  
odlecą bez nas zatarte łożyska  
nasyp głęboka przepaść pomiędzy życiem a śmiercią

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 19 kwietnia 2015
anonim