Przegrywając życie

Druid777sg

Utkwił mi w głowie pompatyczny frazes - być może
Starszy pan powiedział do kamery: "przegrałem swoje życie, ale zrobiłem coś dla Polski"
Wiem że brzmi to jak piosenka żołnierska na akademii ku czci
Ale on był akurat żołnierzem lotnikiem, asem przestworzy

Właściwie, w mym życiowym średniowieczu zaczynam przypominać sobie
życiowe bezsilności, których byłem świadkiem, przegrane dni lub miesiące, lata całe
Utracone piękno, które już nie wróciło
Szlachetność i duma
Wiara w siłę człowieka
Upór bycia sobą

Zatem bohaterowie przestworzy i bohaterki dnia codziennego
Przegrywają to życie
Może trzeba przegrać życie by zrobić tak wiele
Dla

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 28 kwietnia 2015
anonim
  • Sylwia Aszendorf
    DLA INNYCH...NIE NAZWAŁABYM TEGO PRZEGRANYM ŻYCIEM A RACZEJ MĄDROŚCIĄ ŻYCIOWĄ...POZDRAWIAM

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Smutna Żaba
    mało smutku, ale rozumiem, co miał Pan do przekazania.
    w sumie trochę więcej smutku.

    · Zgłoś · 9 lat temu