Images - haiku 25.08 - 25.09

Ish L.

Giverny
25.VIII.2001

Żar cieknie z nieba
W półprzysiadzie podziwiam
Pędy bambusa


Koniec sierpnia
30 VIII 2001

U bram jesieni
Któż chętniej będzie zrywał,
Niż wąchał kwiaty?


Martwa natura
30 VIII 2001

Martwa natura
Wiatr to, czy oddech damy
Tchnął życie w kwiaty?


Noc skradła niebo
5 IX 2001

Noc skradła niebo
Słońca w pochmurnej masce
Szukam pospiesznie


We mgle porannej
20 IX 2001

We mgle porannej
Wzwyż w miejsce hal niebiańskich
Twarze niebiańskie


Teleskop w Weronie (po Norwidzie)
25.IX.1001

Ach! To deszcz letni!
Trzaska o szklane oko
Rój meteorów

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Ish L.
Ish L.
Wiersz · 19 października 2001
anonim