Giverny
25.VIII.2001
Żar cieknie z nieba
W półprzysiadzie podziwiam
Pędy bambusa
Koniec sierpnia
30 VIII 2001
U bram jesieni
Któż chętniej będzie zrywał,
Niż wąchał kwiaty?
Martwa natura
30 VIII 2001
Martwa natura
Wiatr to, czy oddech damy
Tchnął życie w kwiaty?
Noc skradła niebo
5 IX 2001
Noc skradła niebo
Słońca w pochmurnej masce
Szukam pospiesznie
We mgle porannej
20 IX 2001
We mgle porannej
Wzwyż w miejsce hal niebiańskich
Twarze niebiańskie
Teleskop w Weronie (po Norwidzie)
25.IX.1001
Ach! To deszcz letni!
Trzaska o szklane oko
Rój meteorów