schemat czasu

Jacek JacoM Michalski

pomiędzy gdzie wszystko znane

jest tylko zaczyn zaczynu

nadzieja na nasiono

- kwiat

który gdy zwiędnie

tęsknotą wyważa drzwi

na inne powietrza

tam swoboda latawca mierzona liną

a bliskość boga brakiem imion

w zbiorowej mogile

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 29 kwietnia 2015
anonim