Ludzkość

abojawiem

Człowiek może

wszystko -  

nie może tylko

samemu sobie

sam pomóc.

Musi komuś,

żeby ktoś

mógł jemu.

Taka to jest

konstrukcja

ludzka - żeby

nie powiedzieć -

najlepsza

instytucja -

człowieczeństwo.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 30 kwietnia 2015