wystarczy miłość
głupią w sobie mieć
i pielęgnować ją
nie pytając się
dlaczego i dla kogo
co najwyżej każdy
z każdej miłości
powinien coś
uszczknąć dla siebie
a jak inaczej jeśli
nie idąc na całość
a czy to do dna
czy bezdennie -
oto jest pytanie