Literatura

Na świecie i w domu (wiersz)

abojawiem

Tyle jest rzeczy

za trudnych dla mnie.

A czy na świecie

coś jest łatwe.

Ale żeby chociaż to

(nawet jeśli to porażka)

nie było deprymujące,

dołujące, obezwładniające.

Po prostu, żeby coś

nie było zgubne na amen.

Bo rzecz właśnie w tym,

żeby nawet klęska (jeżeli jest

coś takiego jak klęska)

nie przekreślała człowieka.

 


przysłano: 30 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca