Chociaż tak sobie

abojawiem

Chociaż tak sobie myślę,

że po sobie to najlepiej

pozostawić dług (w bankach),

byleby tylko żyranci,

czy trzecie osoby (choćby ci

od wspólnoty majątkowej,

jeżeli z kimś trzecim można

mieć wspólnotę majątkową)

nie musieli go spłacać.

 

Dlaczego (taki jestem

bezduszny)? Bo przecież

nikt bardziej i oficjalnie,

jak sam bankier (no, pewnie

poza co drugim pracodawcą)

nie łupi tak bezkarnie nikogo,

czyli człowieka. Chociaż

może też w kościach

o wiele bardziej łupać.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 30 kwietnia 2015