w jednym z jednym dla jednego

abojawiem

co to się zamykać

a bo to na jedno ze sobą

nawet jeśli to oczywiste

że wśród swoich

zawsze to raźniej

ale czyż nie dopóty

dopóki nie przerażająco

samotnie czyli do czasu

kiedy zaklęty krąg

nie okaże się kręgiem

przeklętym bo zgubnym

dla samych siebie

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 30 kwietnia 2015