O sobie, tyle złego
mogę powiedzieć,
że czego bym teraz
nie chciał, nie robił,
co to da, co zmieni.
Takiż to efekt tego,
że całe życie to ja,
jak głupi od jednej
miłości uciekałem.
I jestem zapędzony
w kozi róg, a kto wie,
czy nie w kozi zadek.