Pudełko

marcin

W pudełku nicości

bezpiecznie bez szkodliwej uczuciowości

człowiek grzechocze jak w worek

rzucone kości

ani ubioru ani nagości

bez przepychu i skromności

nie ma w nim nawet gości

tylko kości

daleko do miłości

 

Oceń ten tekst
marcin
marcin
Wiersz · 5 maja 2015
anonim