CZAS

marcin

Czas nam dany , oby nie był zmarnowany

My własnej przyszłości nie znamy

Piękne chwile jak sekundy przemineły

złe między wskazówkami utchneły

Czas zarówno może nas uzdrowić

jak i choroby mnoży

Człowiecze nie spełniony

nie rozczulaj się nad minionym

Żyj przyszłością i miłością natchnionym.

Tak Ci radzi sługa uniżony

Czas nieskończony....

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
marcin
marcin
Wiersz · 6 maja 2015
anonim
  • Ata
    jeśli nie żart, to niestety tekst bardzo kiepski.. i nie rozumiem dlaczego figuruje jako "wiersz klasyka"?

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ata
    podejrzewam, że to żart..prowokacja..?

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...ooo-dżizas

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ir
    "Czas nam dany , oby nie był zmarnowany

    My własnej przyszłości nie znamy

    Piękne chwile jak sekundy przemineły

    złe między wskazówkami utchneły

    Czas zarówno może nas uzdrowić

    jak i choroby mnoży

    Człowiecze nie spełniony

    nie rozczulaj się nad minionym

    Żyj przyszłością i miłością natchnionym.

    Tak Ci radzi sługa uniżony

    Czas nieskończony...."


    Proszę, popraw błędy bo aż przykro czytać.
    Nie dość, że tekst bezwartościowy to niechlujnie podany.

    · Zgłoś · 9 lat temu