Literatura

Kto mi pomoże (wiersz)

Markus

 

Zagadnień bez liku mnie trapi

niektóre poważne, niektóre mniej,

gdy sobie pomyślę co znaczę,

że jestem jak pyłek na wadze

do rangi problemu urasta pytanie

kto da receptę na ich rozwiązanie.

 

Nie tacy byli przede mną mądrale,

co lek znaleźli na świata problemy.

Lecz ich idee już dawno uwiędły

problemy się wzmogły a nie minęły.

 

Więc ja prostaczek wiem dziś na pewno

skoro ludzka mądrość zawodzi

lepiej rad słuchać Tego co stworzył

cały ten wszechświat i ludzki rodzaj.


przysłano: 9 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca