Literatura

gdy sen nie zmorzy (wiersz)

Ata

 

nocą świat przypomina popielnik 

z żarzącymi drobinkami światła

 

jedna z nich wyziera na mnie

zza okna

jak oko mistycznej istoty

 

wszędzie zgliszcza po tworach

nieokreślonych kształtem

 

za kilka godzin słońce znów się odrodzi

powoli otrzepie świat

zaczynając od czubków drzew

 

tymczasem w drżeniu tłumaczę się

z nieprzeobrażenia

 


niczego sobie 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 10 maja 2015, 11:10
punta dla mnie... bardzo dla mnie
Ata
Ata 10 maja 2015, 14:38
cieszę się i dziękuję :)
wodoodporny 10 maja 2015, 15:57
Metafizyka ujęta w codzienność
przysłano: 9 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca