Literatura

Czym dalej w las… (wiersz)

Cytra

 

 

w każdym moim tekście
coraz mniej intelektualnych labiryntów
zatem w szarym od dymu tle stanęłam sobie
ja zwyczajna

rozwinięta w szerz i mocno w głąb
paskudnie chimeryczna żadne alter ego

zeszłam z marginesu zapisków z mojego życia
by pokazać więcej niż
gołosłowie

śmiejesz się bo poetyce daleko do życia
w rzeczywistym świecie 
toteż się pogubiłam

w rzeczywistości mrok mnie zgarnia
a w fikcji gryzą bzdury więc pytam 
gładząc siwe włosy

ten przekrój epiki liryki i dramatu 
to marne życie 

czy to satyra?

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 maja 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca