[W popiole myśli...]

doris

W popiole myśli zanurzona
Kruszę oddalone sny
Wizje niezapowiedziane i odległe
Spełnienia szanse posiadają

Krzyczy niebo pełne bólu
Nie raczone okiem
Pękające w szwach tajemnic
I nie moje

Marzę by odkryć

Zatopiona w swoim świecie
Budząc leniwie zmysły
Pragnę czasem ruszyć biegiem
Poza własny próg

Lecz strach przed niepoznanym
Ciągle niszczy chęci
Mijam drzwi zamknięte
Obracając się w proch

4. 08. 99

doris
doris
Wiersz · 8 marca 2000
anonim