mam takie duże zwierzę.
i ono wie, co robić,
choć bardzo często nie chce.
wie, jak bronić się w walce, jak uciekać od ciosów.
wie, że jeśli nie umknie, to będzie jak drzazga w łapie.
i że tych drzazg będzie więcej.
a później będą codziennie.
aż łapy zaniemogą. biedne łapy cierniowe.
i w końcu będzie wiadomo: ucieknie albo zdechnie
powoli. w wielkim smutku.
zwierzę odgryza łapę.
drugą.
trzecią.
czwartą.
turla się z pianą na pysku.
nie patrzy za siebie.
- no cóż, fajnie ciebie widzieć :-)