wnętrze zewnętrze

Enturiarium Minuk

                                                       jestem częścią....
                                                                      Goethe

jestem synem świata
więc gdzie się kończę ja-w-świecie
zbliżam się do swoich snów bliziutko coraz bliżej
czuję szczura w żołądku
szczur gdy jest głodny jest niezrozumiały

 

chopin zbliża się do mnie
już niedługo chłopcze niedługo będziesz tym dźwiękiem
który wyjaśni granicę
między wiadomym a pragnącym
choć na chwilę
potem znowu będziesz bredził

 

choć może chopin też bredzi niestety

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 24 maja 2015
anonim
  • kreda
    Dobry klimat, ciekawy zamysł.

    "choć może chopin też bredzi niestety" - to nie brzmi dobrze

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 9 lat temu